Tuesday, August 20, 2013

TOJÁSVIRÁG LEVES

Gyors és finom leves.
A belecsurgatott tojások a forró levesbe érve, érdekes szálakat formáznak, melyek virágszirmokra emlékeztetnek, innen kapta a nevét.

Hozzávalók 2 személyre

2 tojás
kb. 1 liter csirkealaplé
3 db. újhagyma
1 evőkanál világos szójaszósz
1 kávéskanál kukoricakeményitő
pici darab gyömbér
ha szükséges só
frissen örölt bors




A csirkelét felforraljuk a kb. 1 cm-es darabokra vágott újhagymával,  kevés örölt borssal és  ha szükséges sóval, és pár percig lassú tüzön összeforraljuk.
Aztán hozzáadjuk a szójaszószt és az egy evőkanál vizben jól elkevert keményitőt, majd adig kevergetjük, mig a leves besürősödik és áttetsző lesz.
A tojásokat felütjük egy tálba és villával felverjük, hogy a sárgája és fehérje egyenletesen elkeveredjen.
A levest most újra felforraljuk és lassú kevergetés közben belecsurgatjuk a felvert tojásokat.
A tojások pillanatok alatt megszilárulnak a forrő levesbe és máris tálalhatjunk

Thursday, August 1, 2013

MEGGYES RÉTES

Az ember lánya ilyen melegben  csak akkor kapcsolja be a sütöt, ha arra nagyon nyomós oka van.
Nagyon kedves, Yucatán félszigetről ( Mexicó) érkező barátnőmnek szerettem volna kedveskedni vele
Remélem sikerült.


.
Hozzávalók:

1 csomag réteslap
1 1/2 kg meggy
izlés szerint cukor
izlés szerinti örölt fahéj
kb. 8 dkg darált dió
zsemlemorzsa
olvasztott vaj kb. 8 dkg
vagy növényi olaj


A réteslapcsomagot kinyitjuk és egy konyharuhára helyezzük. A  tésztacsomagból vegyük ki a felso 2 lapot,  ha a tésztalap túl vékony lenne,  akkor 3 lapot vegyünk le belőle, a többit hajtogassuk vissza mert könnyen kiszárad.
A kivett 2 vagy 3 lapot mindkét oldalukon vékonyan kenjük meg vajjal vagy olajjal, majd helyezzük
mindegyiket egymásra. A felső lapra egyenletesen szórjuk zsemlemorzsát, ez fogja felszivni a gyümölcs levét, majd szórjuk meg örölt dióval . A meggyet közben keverjük el az izlés szerinti cukorral, örölt fahéjjal és
szórjuk egyenletesen a tésztára, úgyhogy mindenhol egyenletes legyen kivéve egy kb,ötcentis felső csikot , mert ahogy feltekerjük a tésztát a töltelék onnan úgyis kiesne.
Ha a gyümölcsöt elszórtuk a tésztán, akkor a konyharuha végével hirtelen mozulattal tekerjük fel a tésztát. és annak segitségével emeljük át a sütőlapra, úgyhogy a feltekert tésztarúd  alja kerüljön a sütóbe.Tetejét megkenhetjük tojással vagy egyszerüen csak olajjal.
 A tészta csomagján előirtak alapján süssük meg. Szeletekre vágás után szórjuk meg porcukorral.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...