Monday, September 23, 2013

MORZSÁS TÚRÓS SZELET, ÖSZIBARACKKAL

Ezt azt egyszerü süteményt érdemes megsütni. Rosszkedv, a szeles őszi borongós idő remek ellenszere. Egy pohár kakaó, egy finom tea mellett, de önmagában is, garantáltan feldobja a napot, ráadásul még elkésziteni is könnyü.




Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt 15 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 csomag vaniliás cukor 1 tojássárgája A töltelékhez: 2 db öszibarack 1/2 kg túró 10 dkg vaj 15 dkg porcukor 4 tojás 5 dkg búzadara 1 vaniliás cukor 1 citromhéja




A lisztet morzsoljuk el egyenletesen a vajjal. Szórjuk bele a porcukrot, a vaniliás cukrot, valamint a tojássárgát. Az egészet morzsoljuk össze kézzel, morzsa állagúra. Egy tepsibe sütőpapirt teszek, majd a tészta kétharmadát beleszórom. A tojásokat szétválasztom, a fehérjékből habot verek. A tojásárgákat,a vajat,a porcukrot, a vaniliás cukrot, a lereszelt citromhéjat, géppel összekeverem a túróval, majd hozzáadom a búzadarát és legvégül a tojásfehérjéből felvert habot.




A tölteléket ráöntöm a tepsiben levő tésztára, majd a tetejére a héjától megtisztitott, szeletekre vágott öszibarackot tettem, és a maradék tésztával befedem. Előmelegitett sütóben kb. 25-30 percig sütóm kb. 180 fokon.

Friday, September 6, 2013

FÜSZERES CSIRKE MASALA

Ez egy  nagyon finom, indiai csirke,  mely az eredeti  recept szerint grillezve is jó.
Elkészitése egyszerü, izkombinációja kiváló.

Hozzávalók:

1 nagy csirkemell felkockázva
Kb, 2 dl. görög yoghurt
4 kávéskanál citromlé
1 evőkanál reszelt gyömbér
1 evőkanál apróra zúzott fokhagyma
1 kávéskanál só
1 evőkanál barna cukor
1 kávéskanál chilipehely
1 kávéskanál turmeric
2 kávéskanál méz
2 kávéskanál friss koriader apróra vágva
izlés szerint friss erős paprika apróra vágva ( aki nem szereti erősen ez elhagyható)
2 evőkanál növényi olaj



A hozzávalókat az olaj kivételével tegyük egy tálba, keverjük össze, majd tegyük bele az apróra vágott csirkedarabokat, és tegyük hütőbe 45 percre.
Serpenyőbe tegyük bele a két evőkanál olajat, hevitsük fel és öntsük bele a befüszerezett csirkét, és keverés közben, hagyjuk elfőni a nevességet belőle ez kb.8 perc. Currys, zöldborsós rizzsel tálaltam.

Forrás: Red Hot  A Cook's Encyclopedia of Fire and Spice



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...