Friday, November 29, 2013

CSOKIS TALLÉR, CHOCOLATE COOKIES

Egyszerü és nagyszerü, finom és ropogós. 




Hozzávalók:
15 dkg margarin
18 dkg cukor
18 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1 csomag vaniliás cukor
1 db. tojás
10 dkg apritott csokoládé




A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaniliás cukrot és a tojást. A liszttel elkeverjük a sütőport, a sót, és a margarinos keverékhez adjuk, majd összedolgozzuk. A végén pedig hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét. Nagyalakú tepsibe sütőpapirt teszünk, melyre fagylaltos kanállal kupacokat alkotunk, egymástól távol, mert sütés közben szétlapulnak.
Kb. 10 perc alatt megsül, de ha a széle barnul akkor már kész.A sütőből kivéve óvatosan vegyük le a sütőpapirt. Kihülés közben megszilárdul és ropogós lesz.

Friday, November 22, 2013

SÜLT KARFIOL

Napokban azon gondolkodtam, hogy a nemrég vásárolt harsogóan friss karfiolomat, hogyan készitsem el, hiszen karfiolos receptekben nem nagyon bövelkedem. Semmiképpen sem akartam a már ismert receptekkel dolgozni, mert újdonságra vágytam. A sült karfiol nagyon jó választás lett.

Hozzávalók

1 közepes karfiol
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1/4 teáskanál chili pehely
1 1/2 teáskanál oliva olaj
kevés petrezselyem apritva
só, bors izlés szerint




A karfiolt jól mossuk meg, a torzsarészét távolitsuk el, és a rózsákra szedett karfiolt vékonyra szeleteljük fel.
Sütőpapirral bélelt közepes méretü tepsibe egyenletesen teritsük el. Csurgassuk meg mindenhol az olivaolajjal, sózzuk, borsózzuk.



 Kb.30 percig süssük kb. 200 fokon. Egyszer nem árt átforgatni. Mikor már megkaramellizálodott vegyük ki a sütőből ,szórjuk rá a fokhagymát és a chili pelyhet, majd  még egy percig tegyük vissza a sütőbe, hogy a meleg hatására az izek összekeveredjenek. Végül  apróra petrezselyemmel szórjuk meg ( én elfelejtettem )
Adhatunk hozzá még mazsolát és kapribogyót, ezeket szintén a már  megsült karfiolhoz adhatjuk, és még egy percig süssük vele.

Lucinda Scala Quinn receptje alapján



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...