Thursday, January 23, 2014

SÜLT CURRYS ZÖLDBAB

A mélyhütőben árválkodott egy zacskó zöldbab, még nyárról, igy gondoltam felhasználom.
A sült zödbab nemcsak köretnek kiváló, hanem önmagában, fokhagymás yoghurttal is nagyon jóizü.
Az már csak hab a tortán, hogy elkészitése egyszerü.


Hozzávalók: kb. 1/2 kiló fagyasztott zöldbab
                       kb.   2 evőkanál olaj
                       1 evőkanál vaj
                       1 gerezd  fokhagyma pépesitve, és kettőt használtam fel
                        só
                       örölt bors
                      1 bő teáskanál curry por ( én Madras curryt használtam )
                      1/2 teáskanál  chili pehely, vagy izlés szerinti



A hütőből kivéve hagyjuk 5 percig felengedni a zöldbabot.
Majd egy  tálba öntöm azokat és jól  összekeverem a hozzávalókkal, úgy, hogy a keverék befedje a babokat. Sütőpapiros tepsibe helyezem és 200 fokon kb 15 percig sütom.

Saturday, January 18, 2014

KARIBI KEKSZ

A keksz ropogós, mutatós, könnyen csomagolható, kirándulásra kitünő.   A gyerekek örömmel veszik, ha bevonjuk őket  az  elkészitéséhez.





Hozzávalók:
30 dkg liszt
 22 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
2 evőkanál világos barna cukor
1/4 teáskanál só
kb. 10 dkg száritott trópusi gyümölcs keverék
lehet ananász, mangó stb. apróra vágva



Keverőgépben összekeverjük a vajat, a cukrot és  a sót, amig krémes nem lesz. A lisztet kanalanként adjuk hozzá, miközben folyamatosan keverjük. A keverőtálat vegyük le a gépről, a száritott összevágott gyümölcsöt kanállal keverjük a masszához, majd a keverőtálból egy fólialapra boritsuk ki a tésztát, majd henger alakúra formáljuk és becsomagoljuk. Egy órára tegyük a hütóbe, hogy megkeményedjen.
A hütőből kivéve vágjuk kb 1 cm-esre és tegyük sütőlapra, ne szorosan egymás mellé, mert sütés közben megnő. 150 fokon süssük, 20-25 percig, illetve addig amig a széle barnulni nem kezd. Ha megsül tegyük rácsra, hogy kihüljön.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...