Friday, December 23, 2016

KARÁCSONYI MÁLNALEKVÁROS DIÓS KORONG

Szeretjük a diós süteményeket, igy természetesen  karácsonyra is szivesen fogyasztjuk a dióval készült finomságokat. A következő recept nagyon egyszerű és könnyen elkészithető, málnalekvárral kombinálva meg kifejezetten függővé leszünk iránta. Jól el kell dugni, hogy a további napokra is jusson.






Hozzávalók:

2o dkg liszt
14 dkg vaj
5 dkg porcukor
8 dkg dió darálva
ha szükséges kis tejföl 






Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, tejfölt csak akkor adunk hozzá, ha nem akar összeállni. Késfok vastagságúra nyújtjuk és pogácsaformával kiszaggatjuk.
2oo fokon 1o-12 percig sütjük.
 Én két korongot málnalekvárral összeragasztottam és porcukorral megszórtam.


Sunday, December 11, 2016

MAJONÉZES BURGONYA, ÜNNEPRE HANGOLVA


Hozzávalók  4 személyre


10 db kisebb burgonya
2 db. keményre főtt tojás
majonéz
tejföl
só, bors
újhagyma vagy lilahagyma
kevés mustár
porcukor



Elkészítése :

A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, karikára vágjuk, és salátalével viz, ecet, cukor, só/ leöntjük
és 1 éjszakára, vagy legalább pár órára a hűtőbe tesszük, a karikára vágott lilahagymával együtt, hogy a burgonya az ecetes levet magába szivja.
Majd ezt leszűrjük és lecsöpögtetjük és mehet rá a frissen készitett majonéz, vagy ha nincs időnk erre, a készen vett majonézt, amit tejföllel keverünk el, kevés mustárral vegyitjük, sózzuk, borsozzuk és pici porcukorral beizesitjük.. Egy nagyobb tál aljára teszünk az öntetből,és az ecetes léből kivett burgonyával jól összekeverjük.
A tojásokat miután keményre főztük, héjuktől megtisztitjuk, felkarikázzuk, és a majonézés burgonya tetejére helyezzük. Apróra vágott paprikakockákkal petrezselyemmel diszitve tálaljuk
Ha kész a művünk ismét , a hűtőbe rakjuk tálalásig.
Sült, töltött húsokhoz remek kisérő. Karácsonyra az ünnepi asztalra is megfelelő, mert előre elkészithető.


Tuesday, December 6, 2016

CÉKLÁS GNOCCHI




Hozzávalók:

6- 8 db kisebb cékla
1 közepes hagyma
1 gerezd fokhagyma pépesitve
bors
olaj
1 csomag gnocchi



A céklákat megmosás után tepsibe teszem és sütőben kb. 18o fokon 5o percig puhára sütöm.
Közben a hagymát olajon aranysárgára párolom, majd hozzáadom a pépesitett fokhagymát.
Ha a cékla elkészült, kicsit kihűtöm és lereszelem és a hagymákra teszem, sóval, borssal izesitem.

A gnocchit forró sós vizben megfőzöm, leszűröm és a céklára teszem, összekeverem és már tálalható is, füstölt reszelt sajttal meghintve


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...