Tuesday, July 23, 2024

SAJTOS, TEJFÖLÖS, LEVELES TÉSZTA




 Expressz vendégváró, ami percek alatt elkészül és nagyon finom. A leveles tészta az időhiányban szenvedőket mindig megmenti és az üresen maradt tál jelzi, hogy jaj de jó, ez sikerült.




Hozzávalók:

1 csomag light leveles tészta

kb. 15 dkg füstölt mozzarella sajt

reszelve

só, bors

tejföl

1 pici tojás

fekete, fehér szezámmag





A leveles tésztát bontsuk ki, úgy hogy a zsírpapírt hagyjuk a tészta alján. Ezen a papíron vágjuk a tésztát először félbe, aztán kockákra.

A sajtot reszeljük  le a legnagyobb fokon és tegyünk hozzá frissen darált feketeborst. Ha nem lenne elég sós a sajt,  kevés sót is tegyünk hozzá.

A lereszelt megborsózott sajthoz tegyünk annyi tejfölt, hogy kenhető masszát kapjunk. Vigyázzunk ne többet, mert kifolyik a tésztából. Ha kész, verjünk fel  villával egy kicsi tojást és a tészta szélét kenjük meg vele, hogy a sajtos töltelék ne távozzon belőle.

Ha ezzel elkészültünk, kenjük meg a tészta tetejét is a felvert tojással és szórjuk rá a kétféle színű szezámmagot. Így a tészta szép aranybarna színt kap és a magok sem potyognak le róla.

A  csomagoláson  levő használati utasítás szerint süssük. Langyosan a legfinomabb, de ha maradna  belőle, az, mikrobán melegíthető.

Jó étvágyat !





Sunday, July 14, 2024

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...