Sunday, August 18, 2024

SPENÓTOS SAJTOS ÓRIÁSNOKEDLI




 Egyszerű, és igazán finom egytálétel. Elkészítése nem igényel hosszú időráfordítást. Ha többet készítünk jól lefagyasztható. Az óriás nokedli szaggatásához pedig elegendő egy éles kés és egy vágódeszka.


A fagyasztott spenótot felengedjük, és apróra vágjuk. Tálba tesszük és hozzáadunk 3 tojást, sót, pici szerecsendiót és annyi lisztet adunk hozzá, hogy pár keverés után nokedli sűrűségű legyen. Ha nagyon

sűrű, kevés langyos vízzel hígíthatjuk.

 Forró sós vízbe, vágódeszkáról nokedlit szaggatunk és addig főzzük, míg feljőnek a víz tetejére. Pár perc után leszűrjük és olvasztott vajas serpenyőbe tesszük.  Füstölt sajtot reszelünk rá tálaláskor, de pluszként még reszelt fokhagymás tejföllel is meglocsolhatjuk.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...