Saturday, November 19, 2016

SVÉD GOMBASALÁTA

     

Partikra, bulikba, sűltek mellé is remekül megy ez a finom és pikáns saláta.
Előre elkészithető. Kifejezetten jó, ha egy éjszakát, vagy pár órát adunk az izek összéréséhez



50 dkg csiperkegomba
1 közepes vöröshagyma
2 evőkanál olaj
egy csipet oreganó
1 kiskanál kakukkfű

fehér őrölt bors
2  babérlevél
1 citrom
1-2 kiskanál porcukor
kb. 1 dl ketchup





Reszeljük le vagy vágjuk nagyon apróra a hagymát, és olajon fonnyasszuk meg., majd tegyük hozzá a felszeletelt gombát,, babérlevelet, kakukkfűvet, oregánot, sót, őrölt borst és pároljuk meg, míg a gomba megpuhul... Hagyjuk kihűlni.
A már hideg gombához keverjük hozzá a ketchupot, reszelt citromhéjat, ízesítsük izlésünk szerinti citromlével, és cukorral.
Ha ezzel elkészültünk tegyük a hűtőbe.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...