Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 nagyobb sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy evőkanál szójaszósz
- 1/2 kaliforniai paprika
- chilipehely
- kevés olaj
- kinai hétfüszer ( én 1/4 teáskanálnyit használtam )
Serpenyőbe kevés olajat öntünk és az elnegyedelt hagymákat lassú tüzön megpároljuk, de nem egészen, akkor jó, ha roppanós marad. A hagymákat kivesszük és félretesszük, mert ebbe a serpenyőbe fogjuk később a csirkét tenni.
A felkockázott csirkemellet egy tálban elkeverjük először a szójaszósszal, majd össekeverjük a keményítővel. A keményítő nem engedi, hogy a hús levet eresszen, így igazán gyorsan megpirul, nem ég le, viszont omlós lesz.
A felkockázott csirkemellet egy tálban elkeverjük először a szójaszósszal, majd össekeverjük a keményítővel. A keményítő nem engedi, hogy a hús levet eresszen, így igazán gyorsan megpirul, nem ég le, viszont omlós lesz.
A húst a szójás elkeverése után negyed órára félre tesszük.
Sót igy nem kell hozzáadni, hisz a szójaszósz pótolja azt.
Sót igy nem kell hozzáadni, hisz a szójaszósz pótolja azt.
A már üres serpenyőbe pici olajra tesszük a szójában érlelt csirkét, .Ha a hús kicsit megpirult, hozzá dobáljuk a zöldségeket is, a hagymákat és a sárgarépát, a felvágott paprikát, a kinai hétfüszert pedig izlés szerint adagoljuk hozzá, és ezekkel szintén átpirítjuk,
No comments:
Post a Comment