Sunday, October 16, 2016

KINAI HAGYMÁS CSIRKE

 A csirkemell leggazdaságossabb felhasználási módja, ha kinai receptet választunk. A hús apróra vágása, a  különböző zöldségek hozzáadása, nagyon feldobják, megdúsitják a csirkemellet. Ha pedig az elkészitett ételünk izei  finomak és még  hamar el is készül,  az már figyelemre méltó.



Hozzávalók:




  • 50 dkg csirkemell
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy evőkanál szójaszósz
  • 1/2   kaliforniai paprika 
  • chilipehely
  • kevés olaj
  • kinai hétfüszer ( én 1/4 teáskanálnyit használtam )


A csirkemellet apró kockákra vágjuk, a hagymát, sárgarépát,megtisztijuk. A megtisztitott hagymákat elöszőr elfelezzük, majd elnegyedeljük, a répákat hosszú vékony csikokra reszeljük.
Serpenyőbe kevés olajat öntünk és az elnegyedelt hagymákat lassú tüzön megpároljuk, de nem egészen, akkor jó, ha roppanós marad. A hagymákat kivesszük és félretesszük, mert ebbe a  serpenyőbe  fogjuk később a csirkét tenni.
A felkockázott  csirkemellet egy tálban elkeverjük először a szójaszósszal, majd össekeverjük a keményítővel. A keményítő nem engedi, hogy a hús levet eresszen, így igazán gyorsan megpirul, nem ég le, viszont omlós lesz.



A  húst a szójás elkeverése után  negyed órára félre tesszük.
Sót igy nem kell hozzáadni, hisz a szójaszósz pótolja azt.
A már üres serpenyőbe pici olajra tesszük a szójában érlelt csirkét, .Ha a hús kicsit megpirult, hozzá dobáljuk a zöldségeket is, a hagymákat és a sárgarépát,  a felvágott paprikát, a kinai hétfüszert pedig izlés szerint adagoljuk hozzá, és ezekkel szintén átpirítjuk,


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...