Sunday, October 30, 2016

KARFIOL PÜRÉ



A karfiol egész télen kapható, pár fűszerrel feldobható, ára elfogadható és sokoldalúan felhasználható.
Mi kell ennél több, ha van pár jó karfiol receptünk.



Hozzávalók
1 fej karfiol
só és frissen őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
1 ág kakukkfű
csipet szerecsendió
tejszin izlés szerint
vaj izlés szerint




Elkészítés

Tisztítsuk meg a karfiolt és bontsuk rózsáira. A megtisztitott fokhagymával, sóval,borssal, kakukkfűvel
együtt tegyük fel főzni, annyi vizzel, hogy ellepje a karfiolt. Főzzük teljesen puhára. Leszűrve
alaposan törjük össze botmixerrel, adjuk hozzá a vajat a tejszínt, a megfőtt fokhagymákat.  Végül ha még szükséges sózzuk, borsozzuk,és adjunk hozzá egy csipetnyi szerecsendiót. Jól keverjük össze és a tetejét szórjuk meg petrezselyemmel és reszelt sajttal.
Önmagában salátával, vagy köretként is fogyaszthatjuk.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...