SERTÉS RÉSZEI ANGOLUL
https://youtu.be/JtnsZ2JaKso A MARHA RÉSZEI ANGOLUL
és magyarul
Chuck - Nyak, tarja
Rib - rostélyos, vagy magashátszín
ez még két részre bontható úgymint, short ribs-re és a ribeye-ra
Short Loin – Lapos hátszín
Szeletelve Striploin
Tenderloin – Bélszín, Vesepecsenye
Sirloin Hátszin
Round - marhafar
Két része van az elsőt magyarul fekete pecsenyének nevezik , a hátsó felét fehérnek
Flank - Dagadó, hasaalja
T-Bone
a nevét a jellegzetes T alakú
csontról kapta, ami a húsban található.
kattintva kinagyitható a marha, a sertés a birka részei az angol nevekkel
Köszönet a blogért, 93 éves, Kanadában élő keresztapám innen fogja most megtudni, hogyan kérjen marhalábszárat a hentesnél....Szuper!!!
ReplyDeleteNe vágom. A tarja miért spare rib? A rib az oldalas.
ReplyDeleteTarja angolul collar. Nem hasznalunk mirelit húst, itt csak szerintem a nagyobb felhasznalok miatt fagyasztva aruljak nagyobb kiszerelesben , de ha megkerjuk a hentest, kivagja , csak meg kell vennunk az egesz hust, levesbe az is kivalo.
DeleteAzért a felsálról elfeledkeztél ám,bár említed a marha hátsó részét,de csak kettőben nevezted meg,fehér,és fekete pecsenye,ami így nem teljesen jó,mert a round elnevezésen belül,még ott az említett felsál,és a fartő,na meg a farok-uszály..na így teljes a marha hátsó része (round).
ReplyDelete