Monday, November 19, 2012

CSIPETKE

Tetszik nekem ez a szó, hogy csipetke, tökéletesen kifejezi a tészta lényegét.
A csipetkét a magyar konyha levesbetétnek használja.

 


Mi kell hozzá :4 adag leveshez: 10 dkg finomliszt, 1 tojás, só.
Elkészitése  A lisztet munkalapra szórjuk, kis dombocskát formálunk belőle, közepébe pedig az ujjunkkal kis  mélyedést készítünk. Belecsúsztatjuk a tojást, hozzáadunk 1-2 csipet sót, majd villával kissé felverjük. Alaposan összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, majd lisztezett kézzel babszemnyi darabokat "csipkedünk" ki a tésztából - innen a neve. Lobogva forró vízben kifőzzük, leszűrjük, és a kész leveshez adjuk. Kifőzhetjük a levesben is, de előtte, rázzuk le róla a lisztet, mert besűríti a levest!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...