Tuesday, November 27, 2012

QUESADILLAS



A mexicói quesadillas igazán finom, elkészitése nagyon egyszerü.
Hasonlit a melegszendvicsre, két tortilla lap közé azt pakolunk be, amit fantaziánk és hütőszekrényünk kinál.
Én legjobban a klasszikus sajtos vátozatot szeretem, a quesadilla neve is innen ered a sajt queso es a tortilla összevonásából.

Hozzavalók személyenként :
2 db tortilla lap, én lisztből készültet használok
sajt reszelve
pici olaj


Egy nagy serpenyőbe tegyünk annyi olajat, mntha palacsintát sütnénk.
Tegyük rá az egyik tortilla lapot és szórjuk rá a reszelt sajtot, közben figyeljük az alját, nehogy megégjen.
Ha szépen megpirult az alja tegyük rá a másik tortillát, ügyesen forditsük meg és süssük meg a másik tortilla alját is, miközben a sajt is megolvad.
A serpenyőből csúsztassuk egy tányéra a kész quesadillat vágjuk négyfelé és máris lehet enni
A képen a sajtos quesadilla mellett, tört bab, összevágott salátalevél és avokádo saláta látható, igy komplett
ebédként is müködik,

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...