A mexicói
quesadillas igazán finom, elkészitése nagyon egyszerü.
Hasonlit a
melegszendvicsre, két tortilla lap közé azt pakolunk be, amit
fantaziánk és hütőszekrényünk kinál.
Én legjobban a
klasszikus sajtos vátozatot szeretem, a quesadilla neve is innen
ered a sajt queso es a tortilla összevonásából.
Hozzavalók
személyenként :
2 db tortilla lap, én lisztből készültet
használok
sajt reszelve
pici olaj
Egy nagy serpenyőbe
tegyünk annyi olajat, mntha palacsintát sütnénk.
Tegyük rá az egyik
tortilla lapot és szórjuk rá a reszelt sajtot, közben figyeljük
az alját, nehogy megégjen.
Ha szépen megpirult
az alja tegyük rá a másik tortillát, ügyesen forditsük meg és
süssük meg a másik tortilla alját is, miközben a sajt is
megolvad.
A serpenyőből
csúsztassuk egy tányéra a kész quesadillat vágjuk négyfelé és máris lehet enni
A képen a sajtos
quesadilla mellett, tört bab, összevágott salátalevél és
avokádo saláta látható, igy komplett
ebédként is müködik,
ebédként is müködik,
No comments:
Post a Comment