Tuesday, September 25, 2012

SÜTŐBEN SÜLT FASIRT

      

                                
60 dkg darált hús( lehet sertés, pulyka csirkemell)
2 db zsemlének megfelelő zsemlemorzsa (plusz még szükséges a fasirt  meghempergetéshez)
1 db vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma





majoranna
örölt füszerpaprika
2 db tojás

szerecsendió
őrölt bors
olíva olaj

Egy tálban, a darált húshoz, a tejben előzőleg beáztatott zsemlemorzsát hozzáadom, majd jól átdolgozom vele. A vöröshagymát egészen apróra kell vágni, a fokhagymát átnyomni a fokhagymaprésen. ( én zöldségszelető gépen szoktam mindkettőt összeapritani )
hozzáadni a tojást majd ízlés szerinti mennyiségű fűszerrel ízesíteni, és nagyon jól elkeverni ezeket.
Majd vizes kézzel gombócokat formálni és a zsemlemorzsába jól meghempergetni, majd kicsit ellapogatni .
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral,aminek egyik felét olivaolajjal megkentem és arra, egymás mellé helyezni a húsgombócokat. Tetejüket is megfújom kissé olajjal. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 18o fokon fokon sütni kb. 25-30 percig,a sütési idő felénél átfordítani és szép pirosra sütni.Bármilyen főzelékkel, vagy krumplival és savanyúsággal tálalható.
Izre nem vettem észre különbséget,illetve azt, hogy könnyebb, hiszen nem olajban sül,a szine pedig kissé világosabb lesz  A legjobb pedig, hogy nem kell a serpenyő mellett álldogálni, a konyha és mi nem leszünk olajszagúak.. A kis öröm is öröm elvégre.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...