Friday, September 28, 2012

DIÓS PÁRNÁCSKÁK

Diós párnácska
Elkészitése egyszerü, a sütemény pedig igen jó.

Hozzávalók:
24 dkg liszt
20 dkg vaj

8 tojás
24 dkg porcukor
24 dkg darált dió
1 csomag vaniliás cukor

Elkészités:
A lisztet ,a vajat, egy csipet sót meg a 8 tojás sárgáját összegyúrjuk, és a tésztából 4o db. gombocót készitünk. A gombócokat éjjelre a hütóbe tesszük pihenni.
Másnap krémet készitünk a 8 tojásfehérjét és a 24 dkg porcukrot habosra verjük, beletesszük a diót és a vaniliás cukrot.A tésztagombócokat egyenként kinyújtjuk, a közepére teszünk egy-egy evőkanál krémet, azután úgy hajtjuk fel a tésztát két oldalról ,hogy ne fedjük be teljesen a krémet. Sütési idő kb.20 perc 180 fokon.
(én az amerikai sütőben 3oo fokon sütöttem 2o percig ) Ha a teteje nagyon pirulna, fóliát tegyünk rá.
.A sütőben kissé felemelkedik és olyan lesz,mint egy kispárna. Porcukorral meghintjük.
Megjegyzés: Másnapra lesz igazán jó, feltéve ha marad belőle, mert omlós és finoman diós.
 
Forrás. Vidék Ize 2010 november

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...