Ez egy nagyon finom, és tartalmas leves. Érdemes elkésziteni.
Hozzávalók
kevéske bacon, felapritva
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg zöldbab, nálam két doboz
20 dkg főtt füstölt tarja (kihagytam )
kis darab kolbász
1 zöldpaprika
1 nagyobb paradicsom
10 dkg tarhonya
2 dl tejföl
só, pirospaprika ízlés szerint
1 csokor petrezselyemzöld
Az összevágott hagymát a baconnel elkezdem piritani, ha szükséges pici olajat öntök alá, majd a vékonyra felszelelt füstölt kolbászt ráhelyezem és tovább piritom, hogy a kolbász ize még intenzivebbé váljon.Rádobom a felkockázott paradicsomot, az félbevágott zöldpaprikát azzal is párolom kicsit. Utána belenyomom a 2 pépesre átnyomott fokhagymát,, 1 kávéskanál füszerpaprikát, és jól elkeverem. Majd beleteszem a konzerv zöldbabot, amit előzőleg szűrőben lemosok, és felöntöm kb. 2 liter vízzel.(bőven lepje el) Ha felforrt, beleszórom a tarhonyát, megsózom és kis lángon puhára főzöm az egészet. A tejfölt elkeverem két merőkanál levessel és így öntöm vissza a többihez. Beleszórom a felaprított petrezselyemzöldet , felforralom
és tálalásra kész.
Forrás Lajos Mari.
és tálalásra kész.
No comments:
Post a Comment