Tuesday, October 4, 2016

SŰTŐBEN SÜLT RÁNTOTT GOMBA, HAGYMÁS TÖRT BURGONYÁVAL




Hozzávalók
A rántott gombához:
bármilyen ( ellenőrzött) rántanivaló gomba
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj

A tört burgonyához:
4 nagyobb burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
1 teáskanál örölt pirospaprika
olaj



A friss pöfeteg gombát újjnyi vastag szeletekre vágom, hagyományos módon bepanirozom, majd sütőpapirral bélelt tepsibe helyezem a gombaszeleteket, úgy, hogy ne fedjék be egymást.
Előtte mindkét oldalukat befújom vagy megcsepegtettem olajjal.
Kb 15 -2o percig sütjük 18o fokos sütőben, amíg aranybarna szint kap. Félidőben megforditjuk,
A burgonyát héjától megtisztitjuk majd apró kockára vágjuk és sós vizben puhára főzzük.
Egy nagy fej vöröshagymát megtisztitunk, majd hosszúkás szálakra vágom. Egy serpenyőbe kevés olajra helyezzük az összevágott hagymát majd aranybarnára, üvegesre pároljuk. Piros paprikával megszórjuk és összekeverjük.

Ha megfőtt a burgonya, leszűröm a vizet majd  összetöröm a burgonyát  és a pirospaprikás hagymával elkeverem.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...