Hozzávalók
A rántott gombához:
bármilyen (
ellenőrzött) rántanivaló gomba
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj
A tört burgonyához:
4 nagyobb burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
1 teáskanál örölt
pirospaprika
olaj
A friss pöfeteg gombát
újjnyi vastag szeletekre vágom, hagyományos módon bepanirozom,
majd sütőpapirral bélelt tepsibe helyezem a gombaszeleteket, úgy,
hogy ne fedjék be egymást.
Előtte mindkét oldalukat
befújom vagy megcsepegtettem olajjal.
Kb 15 -2o
percig sütjük 18o fokos sütőben, amíg aranybarna szint
kap. Félidőben megforditjuk,
A burgonyát
héjától megtisztitjuk majd apró kockára vágjuk és sós vizben
puhára főzzük.
Egy
nagy fej vöröshagymát megtisztitunk, majd hosszúkás szálakra
vágom. Egy serpenyőbe kevés olajra helyezzük az összevágott
hagymát majd aranybarnára, üvegesre pároljuk. Piros paprikával
megszórjuk és összekeverjük.
Ha
megfőtt a burgonya, leszűröm a vizet majd összetöröm a burgonyát és a pirospaprikás hagymával
elkeverem.
No comments:
Post a Comment