25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta ( mert ez jobban puhul ),
5 dl tejföl,
5 dl tejszín, (én csak 2 dl-t használtam hozzá)
2 db citrom, leve plusz reszelt héja
12 ek. cukor, ( porcukrot használtam )
1 cs. vaniliás cukor
A tejfölt keverjük ki a kétféle cukorral, és keverjük bele az előzőleg alaposan lemosott citromok reszelt héját és levét. A biztonság kedvéért egy kávéskanálnyi agar agart is tettem bele, hogy a torta szépen szeletelhető legyen.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe.
Egy tortakarikát, alja nélkül tegyünk egy süteményes tányéra és rakjuk ki az alját babapiskótával, ezután rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére rásimítjuk a maradék citromos krémet. Citromszeletekkel és száritott gyümölcssel díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
.
No comments:
Post a Comment