Hozzávalók:
2
evőkanál olaj
1 közepes vöröshagyma
20-25 dkg rizs
3 gerezd
apróra vágott fokhagyma
2 1/2
csésze csirke húsleves
1 csésze
sima paradicsomszósz
4
púpozott evőkanál apróra vágott petrezselyem ( elhagyható )
Elkészítés:
Egy
közepes serpenyőbe tegyük az összevágott hagymát és 1- percig melegitsük, mig összeesik.
Adjuk hozzá a száraz
rizst és főzzük a hagymával körülbelül 5 percig, amíg a
rizs aranybarna szinüvé válik. Tegyük hozzá a fokhagymát,és még egy percig melegitsük össze vele.
Adjuk hozzá a húslevest, és a paradicsommártást , adagolva, nem egyben ,végül pedig a petrezselymet ( nem mindig tesznek bele, én is kihagytam )Keverjük össze, és forraljuk fel.
Amint forrni kezd, kapcsoljük ki teljesen vagy tegyük egész alacsony fokozatra.. Igy pároljuk 20 percig.
Bármilyen mexicói étel kisérője lehet. Én paradicsom ivólével készitem, mert szerintem igy a legfinomabb, persze konzerv és érett nyers paradicsommal is müködőképes.
Izre a szerb rizses hús rizsére hasonlit, és nagyon finom.
No comments:
Post a Comment