Wednesday, December 26, 2012

TAMALES



Nagy népszerüségnek örvendő mexicói étel, kicsiny, kukoricakepény benne töltelék, melyet megtisztitott kukoricahéjba csomagolnak és gözön megpárolják.
Mexicói karácsonyi asztalokra vagy ünnepekre készitik. Alapanyaga a masa harina, vagyis olyan liszt, amelyet oltatlan mésszel fözőtt kukoricából készitenek. Ehhez vizet, zsirt, esetleg sütőport adnak. A tésztát jól kidolgozzák, egy kevés tölteléket tesznek rá, az egészet meglágyitott, elozőleg vizben áztatott kukuricacsuhéba tekerik, először a tésztát simitják rá, majd a tölteléket majd  addig gözölik, amig át nem fő.
A tamelesnek több vátozata van. A Mexicói-öböl partján és a Yucatán félszigeten banánlevélbe tekerik. A töltelék fantázia kérdése, halas, rákos, sajtos, chilis, zöldfüszeres, zöldséges, gyümölcsös stb. 
Ha jól készitik igen finom
Hogyan késziti a tamalest Salazarék nagymamája
Itt pedig videon látható http://www.youtube.com/watch?v=BtLXL4jfS3c

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...