Téli napokra ideális, máskor pedig azért, mert nagyon fincsi.
Francia lencseleves
kb 4o
dkg lencse
2 nagy vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 csokor zellerlevél
összevágva
2 –
3 sárgarépa összevágva, kockára vagy
karikára
kb 1 liter
zöldségből esetleg húsból készült alaplé
2 db nagy friss
paradicsom vagy izlés szerint paradicsomlé
2 fokhagyma
babérlevél
kávéskanál
mustár
só izlés szerint
A hagymát apróra
vágtam és megdiszteltem. A lencsét egy éjszakára beáztattam.
A kész hagymára a
megmosott lencsét rátettem felőntöttem zöldséglével igy főztem
kb félórát. Aztán beletettem az összevágott sárgarépát és
zellerlevelet és az összes többi hozzávalót és füszert, az apróra vágott paradicsomot, és a mustárt. Ha elfőtt a leves leve vizzel pótolom.
Amikor elkészült
citromlével izesitettem, mig a megfelelő pikáns izt eléri. Tálaláskor összevágott zellerlevéllel
diszthető.
Süriteni nem kell,
árpagyönggyel, mint levesbetét, még gazdagithaó.
No comments:
Post a Comment