Saturday, December 8, 2012

KEDVENC PALACSINTA

Az ember lánya, azt hiszi tud palacsintát sütni, ami igaz is. Aztán egyszer csak jön egy újabb recept és rájön van finomabb palacsinta is annál, amit eddig készitett.

 A tésztába az olvasztott vaj is belemegy, rövidebb ideig kell sütni, mert a vajtól hamar barnul, robotgeppel jobb elésziteni mert, mint én dupla  mennyiséget készitettem  és a kezdeti bénázások után  54 db palacsinta lett belőle. Felét rögtön megtöltöttem, a másik felét pedig folpackban csomagolva a mélyhütőbe tettem, inségesebb napokra.

Hozzávalók
2o dkg liszt
2 tojás
4 dl langyos tej plusz még 1-2 dl viz, vagy csak  5 - 6 dl tej
2 evőkanál olaj   ( a tésztába )
5 dkg olvasztott vaj
csipet só
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 teáskanás citromhéj, reszelve
2 teáskanál citromlé
1 csomag vaniliás cukor, ha igényeljük






Elkészítés:
A liszthez adjuk hozzá a cukrot, szódabikarbónát, sót, esetleg a vaniliás cukrot és keverjük el.
Keverjük össze a nedves hozzávalókat, és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá apránként a lisztes keverékhez, amíg el nem fogy. (Használhatunk robotgépet.) A tészta sűrűbb lesz, mint a szokásos szódavizes változat.
Hevítsünk egy serpenyőt majdnem teljes lángon forróra, olajozzuk 1 tk olajjal, majd vegyünk egy merítőkanalat. Ebben merjünk ki palacsintatésztát, amilyen vastagra szeretnénk, majd csurgassuk és a serpenyőt finoman körbebillentve osszlassuk el egyenletesen. Az első oldalt süssük kb. egy percig, falapáttal ellenőrizzük, mennyire barna. Fordítsuk meg, a másik oldalt pirulásig sütjük
Borítsuk tányérra.
Addig süssük, amíg el nem fogy a tésztánk, közben néhányszor olajozzuk ki újra a serpenyőt.A kész palacsintákat tálalásig fedjük le egy másik tányérral és bugyoláljuk be konyharuhával, hogy friss maradjon. Töltsük bármivel vagy együk porcukorral meghintve. Ennek ugyanis önmagában is van íze...

Forrás AzEszter nosalty

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...