Ez a sütemény egyszerü és nagyszerü. A Horváth Ilona féle almás béles receptjét használtam fel. A tésztából dupla mennyiséget vettem és a töltetékből is, mert sok almát kaptam ajándékba. Hogy ne egyszerü almás legyen ezért felturbóztam egy kis aszalt szilvával. Igen jó párositás lett belőle.
Az eredeti recept
A tésztához:
A tésztához:
3o dkg. liszt
15 dkg vaj vagy 12
dkg zsir
2 evőkanál tejföl
csipetnyi só
A töltelékhez
1 kg alma
1o dkg cukor
aszalt szilva kb 10
dkg
örölt fahéj
dió
Az aayagokat gyorsan
összegyúrjuk, két lapba nyújtjuk A nagyobbik lapot a közepes
méretü tepsi aljára tesszük s egy marék darált dióval vagy
morzsával meghintjük, rákenjük az előzőleg pici kockákra
vágott almát , és a cukorral, fahéjjal, karamelizálizáljuk,
míg elpárolog a leve. Hozzátesszük a rumban megáztatott majd
összevágott aszalt szilvát, majd a másik lapot
ráhelyezzük. Tetejét tojással megkenjük és megsütjük kb. 25-30
percig. Kockára vágjuk és porcukorral
megszórjuk.
No comments:
Post a Comment