Wednesday, December 26, 2012

ALMÁS BÉLES ASZALT SZILVÁVAL


Ez a sütemény egyszerü és nagyszerü. A Horváth Ilona féle almás béles receptjét használtam fel. A tésztából dupla mennyiséget vettem és a töltetékből is, mert  sok almát kaptam ajándékba. Hogy ne egyszerü almás legyen ezért felturbóztam egy kis aszalt szilvával. Igen jó párositás lett belőle.


Az eredeti recept
A tésztához:

3o dkg. liszt
15 dkg vaj vagy 12 dkg zsir
2 evőkanál tejföl
csipetnyi só

A töltelékhez
1 kg alma
1o dkg cukor
aszalt szilva  kb 10 dkg
örölt fahéj
dió
morzsa

Az aayagokat gyorsan összegyúrjuk, két lapba nyújtjuk A nagyobbik lapot a közepes méretü tepsi aljára tesszük s egy marék darált dióval vagy morzsával meghintjük, rákenjük az előzőleg pici kockákra vágott almát , és a cukorral,  fahéjjal, karamelizálizáljuk, míg elpárolog a leve. Hozzátesszük a rumban megáztatott majd összevágott aszalt szilvát, majd a másik lapot ráhelyezzük. Tetejét tojással megkenjük és megsütjük kb. 25-30 percig. Kockára vágjuk és porcukorral megszórjuk.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...