Ezt a teasüteményt már többször is elkészitettem, mert finom, dekorativ és osztatlan siker vendégeink körében is.
Hozzávalók:
220 g vaj
140 g porcukor
10 g vaníliás cukor
140 g
kókuszreszelék
3 db közepes méretű egész tojás
220 g
liszt
400 g olvasztott tejcsokoládé
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra és készítsünk
elő egy szilikonpapírral fedett sütőlemezt.
A vajat jó alaposan habosítsuk ki a porcukorral és a
vaníliás cukorral.
Ha a vaj jó habos, folyamatos habosítás mellett egyenként
adjuk hozzá a tojásokat, alapos keverés után pedig hozzádagoljuk a kókuszreszeléket, majd a lisztet, végül teljesen elkeverjük a masszát.
Ezzel elkészült a tészta.
Bár az eredeti recept szerint csillagcsöves nyomózsákba kell tenni, én ezt kihagytam és a sütópapirral boritott sütőre, előzőleg vizbe mártott kisméretü fagylaltoskanállal, kupacokat helyeztem el, és 200 fokon 10 percig sütöttem.Ne használjunk nagy kanalat, mert a süti, akkor jó, ha nem vastag.
Nagyon kell vigyázni, hogyha a teasütemények széle barnulni kezdene, azonnal vegyük ki a sütőből, mert azoknak fehéreknek kell maradniuk,
Ha kihűltek, olvasztott tejcsokoládéban ( én hagyományos csokimázat tettem rá, amit nylon zacskóba tettem és egyik végét levágtam és a csokimázat rácsikoztam a sütik tetejére ) Hagyjuk megszilárdulni a mázat, és utána dobozba tehetjük, Hogy a dobozban meddig áll el, ezt még nem sikerült kitapasztalnom, mert előbb elfogyott.
desszert.eu receptje alapján
No comments:
Post a Comment