Saturday, October 29, 2016

TÖKFŐZELÉK, AHOGY ÉN KÉSZITEM

Hozzávalók:

1 kg. gyalult tök
1 csomag kapor
2 db nem erős zöldpaprika
3 kisebb paradicsom
1 vöröshagyma
kevés örölt pirospaprika
olaj


A gyalult tököt mély tálba teszem, 1 bő teáskanál sóval besózom, félreteszem.
A hagymát apró kockára vágom, kevés olajon aranysárgára párolom.
A paprikát megmosás után kicsumázom, magjaitól megtisztitom és ujjnyi karikára , a paradicsomot peig negyedekre vágom, majd mindkettőt a már kész hagymára teszem és megsózom, kevés örölt pirospaprikát adok hozzá és fedő alatt félpuhára párolom.



A besózott tökből kézzel kinyomom a sós levet, majd a lecsós alapra helyezem. Kb. 2o percig lassú tüzőn fözöm. Mielőtt elkészülne apróra vágott kaprot adok hozzá és kevés ideig még össze párolom vele.
Tálalásnál tejfölt adok hozzá. A rántást, habarást direkt hagytam el,enélkül is nagyon finom.

Nyáron hidegen is ehető.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...