Hozzávalók:
1 kg. gyalult tök
1 csomag kapor
2 db nem erős
zöldpaprika
3 kisebb paradicsom
1 vöröshagyma
kevés örölt
pirospaprika
só
olaj
A gyalult tököt
mély tálba teszem, 1 bő teáskanál sóval besózom, félreteszem.
A hagymát apró
kockára vágom, kevés olajon aranysárgára párolom.
A paprikát
megmosás után kicsumázom, magjaitól megtisztitom és ujjnyi
karikára , a paradicsomot peig negyedekre vágom, majd mindkettőt
a már kész hagymára teszem és megsózom, kevés örölt
pirospaprikát adok hozzá és fedő alatt félpuhára párolom.
A besózott tökből
kézzel kinyomom a sós levet, majd a lecsós alapra helyezem. Kb. 2o
percig lassú tüzőn fözöm. Mielőtt elkészülne apróra vágott
kaprot adok hozzá és kevés ideig még össze párolom vele.
Tálalásnál
tejfölt adok hozzá. A rántást, habarást direkt hagytam
el,enélkül is nagyon finom.
Nyáron hidegen is
ehető.
No comments:
Post a Comment