Tuesday, September 25, 2012

KRÉMES KARALÁBÉFŐZELÉK

A karalábé nagyon finom Amerikában, nem fás, jóizü és zsenge. Leveleit csomóban külön is árulják. Ez adott ótletet arra, hogy a leveleket is felhasználjam.Tényleg miért is szoktunk hozzá, hogy kidobjuk.
Itt Arizonában nem mindig kapható, de ha igen jóizú étel kerekedik belóle. A következő módszert a rántás elkerülésére használom.Nekem bevált
.

Krémes karalábé főzelék
A karalábét felkockázom, A zsengébb levelek vastag szárát kivágom és a leveleket is felvágom. Vizzel és húsleveslével felöntöm, sózom , puhára főzőm. Kb. 1 deci tejszint alaposan elkeverek egy kis tejjel ( Half and half ) plusz egy teáskanál kukoricakeményitővel. A már megfőzőtt léből egy merőkanálnyit hozzáöntök, elkeverem azzal is, majd az egészet a karalábéra öntöm, vágott petrezselyemmel megszórom , nem árt ha forr egyet és tálalható.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...