Monday, September 24, 2012

MILÁNÓI SPAGETTI, SONKÁVAL

 

Hozzávalók:
25 dkg spagetti , 10 dkg sampinyon gomba, 15 dkg fõtt füstölt sonka, kb. 2 dl paradicsomivólé, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 7 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, húsleveslé, 1 teáskanál cukor, 1-1 púpozott mokkáskanál friss , ha nincs szárított bazsalikom, rozmaring és kakukkfû,( Amerikában ezeket helyettesithetjük az Italian Seasoning nevü füszerkeverékkel ) 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só
.
A spagettit a szokásos módon megfözöm. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a fõtt sonkával együtt kis kockákra vágom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedõ alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát. Megsózom, megborsozom, és ismét fedõ alatt, saját levében, puhára párolom. Ha már zsírjára sült, hozzáadom a paradicsomivólét és a sonkát, ezután együtt párolom tovább még néhány percig. Rászórom az összes fûszert és ha a paradicsomivólé kevésnek bizonyulna azt is pótolom. Kevergetve összeforralom, ezután beleforgatom a fõtt spagettit.. A fele reszelt sajtot rászórom és jól összekeverem. A kitálalt milánói spagettit ki-ki még külön is megszórja a megmaradt reszelt sajttal.

Megjegyzés. Mint a képen látható én késsel vágtam össze a sonkát, máskor nem igy  teszem, jobb izek jönnek ki, ha megdarálom.Persze így se rossz.
A kiváló olasz füszerkeveréket így készithetjük el

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...