Sunday, September 30, 2012

CSERESZNYÉS HABOS

Image



Hozzávalók 6 egész tojás
6 dkg vaj
2o dkg cukor
12 dkg finom morzsa
½ kg kimagvalt cseresznye
½ citrom héja
A tojássárgákat a vajjal és a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk , hozzáadjuk a cukor másik felét, azzal is simára verjük. A morzsát és a habot felváltva adjuk a tojásárgákhoz, végül a megmaradt habbal az egészet könnyedén elkeverjük.Kivajazott tepsibe öntjük és a levétől lecsurgatott cseresznyét a tetejére rakjuk, kissé benyomkodjuk, egyenletes tüznél 25-30 percig sütjük. A tepsiben kockákra vágjuk fel, porcukorral meghintve tálaljuk. Készithetjük eltett cseresznyével is, és tortaformában is.
Arra kell ügyelnünk,hogy a közepe is átsüljön, ezt tüpróbával állapithatjuk meg.
Kevés hozzávalóval, könnyen elkészithető, és nagyon jóizü sütemény.
Forrás: Horváth Ilona szakácskönyve

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...