Wednesday, September 26, 2012

PiISZTÁCIA FAGYI, ASZALT SÁRGABARACKKAL



Az édességekben és főleg a fagylaltokban is nagy jártasságot mutató, párizsi David Lebovitz
könyvéből való ez a recept. Egyszerü elkészités, érdekes keleties iz.
A szine meglepett, a psztáciától zöld szint vártam volna, de úgy látszik ezt csak ételszinezővel lehet elérni.
A fagyi finom, kissé tömény,és nagyon hamar elfogyott.


15 dkg aszalt sárgabarack
2 dl fehér bor
8 dkg héjától megszabaditott nem sózott pisztácia
12 dkg cukor vagy méz
2 dl habtejszin
2,5 dl tej
1 teáskanál citromlé
 


A fagyigép edényét tegyük pár órával előbb a mélyhütőbe.
Serpenyőben lassan felmelegitjük a bort és az előzőleg összevágott aszalt sárgabarackot, pár percig összemelegitjük, majd félretesszük, hogy magába szivja a nedvességet. Közben összevágjik a pisztáciát  és mikor kihült a boros sárgabarack apritógépben összekeverjük a cukorral, tejszinnel, tejjel, citromlével és végül pedig a durvára vágott pisztáciával, és egyenletes krémmé keverjük.
Tegyük a fagyigép tartályába és 3o percig keverjük.
Fagyigép hiján 2o percenként kézzel keverjük át.
Forás: http://www.justbestrecipes.com/edible-gift/apricot-pistachio-ice-cream-6y23.html
A pisztáciáról: itt

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...