Az édességekben és
főleg a fagylaltokban is nagy jártasságot mutató, párizsi David Lebovitz
könyvéből való ez a recept. Egyszerü elkészités, érdekes
keleties iz.A szine meglepett, a psztáciától zöld szint vártam volna, de úgy látszik ezt csak ételszinezővel lehet elérni.
A fagyi finom, kissé tömény,és nagyon hamar elfogyott.
15 dkg aszalt sárgabarack
2 dl fehér bor
8 dkg héjától
megszabaditott nem sózott pisztácia
12 dkg cukor vagy méz
2 dl habtejszin
2,5 dl tej
1 teáskanál citromlé
A fagyigép edényét tegyük pár órával előbb a mélyhütőbe.
Serpenyőben lassan
felmelegitjük a bort és az előzőleg összevágott aszalt
sárgabarackot, pár percig összemelegitjük, majd félretesszük, hogy magába szivja a nedvességet. Közben összevágjik a pisztáciát és mikor kihült a boros sárgabarack apritógépben összekeverjük a cukorral, tejszinnel, tejjel, citromlével és végül pedig a durvára vágott pisztáciával, és egyenletes krémmé keverjük.
Tegyük a fagyigép tartályába és 3o percig keverjük.
Fagyigép hiján 2o percenként kézzel keverjük át.
Forás: http://www.justbestrecipes.com/edible-gift/apricot-pistachio-ice-cream-6y23.html
A pisztáciáról: itt
No comments:
Post a Comment