Monday, September 24, 2012

INDIAI ZÖLDSÉGTÁL

 

Az étel eredeti indiai  neve Gobhi Aaloo Mutter Ki Subzi.

Ez az egyszerü zöldséges fogás, akár egy szelet indiai kenyér társaságában is fogyasztható. Egyszerü egészséges, hamar elkészithető és igen jóizü.

Hozzávalók:
kb. fél kilónyi karfiol
2 vagy 3 közepes burgonya
3 evőkanál olaj
1 teaskanál római kömény
1 nagy hagyma finomra vágva
2 fokhagyma finomra passzirozva
1 teáskanál gyömbér finomra apritva
2 teáskanál koriander por
1 teáskanál római kömény por
½ teáskanál erős papikapor
½ teáskanál turmeric por
2 nagy paradicsom felvágva
2 zöldpaprika felvágva ( elhagyható )
1 csésze friss vagy fagyasztott zöldborsó
só izlés szerint
Diszitésnek összevágott koriander levél.

Elkészités
Ha friss karfiolt használsz, elöször szedd azt rózsáira és majdnem puhára főzd meg, sós vizben. A megtisztitott. felkockázott burgonyával szintén így járjunk el . Mindkettőt szürjük le, és tegyük félre.Nagy, mélyebb és lefedhető serpenyőben, melegitsünk meg az olajat ,piritsuk meg benne a római köményt 1 percig, aztán adjuk hozzá a hagymát és piritsuk meg aranysárgára. Keverjük gyakran közben. Adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagyma pasztát és forgassuk át vele 1 percig. Majd tegyük hozzá az apróra vágott paradicsomot és 2-3 percig pároljuk míg a paradicsom puha nem lesz. Végül adjuk hozzá a karfiolt a burgonyát és a borsót. Keverjük meg, adjunk izlés szerint sót hozzá . Fedjük le az edényt és pár percig fözzük, amíg a borsó puha nem lesz.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...