Monday, November 26, 2012

CSIBEFASIRT SAJTTAL TÖLTVE

A csibefasirt nagyon jó.kellemes izeivel nálunk befutó lett.

Hozzávalók:

40 dkg darált csirkemell
3 db zsemle
1 fej vöröshagyma

1 tojás
1 csokor petrezselyem
bors
10 dg sajt
2 dl tej
olaj a sütéshez

Elkészités:

Én zsemle helyett zsemlemorzsát használok, ezért kb. három zsemlének megfelő morzsát áztattam  meg a tejben, jól elkevertem, ha szükséges lenne kinyomkodom, és egy tálba teszem. A hagymát nagyon finomra vágom és megpárolom pici olajon, a megmosott perzselyemet összevágjuk. Ezután a sajt kivételével mindent jól összekeverünk, előtte izlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha túl lágy a massza, zsemlemorzsával korrigáljuk. A sajtból kis kockákat vágunk,  a masszából gombócokat formázunk vizes kézzel, és mindegyik közepére egy kis kocka sajtot teszünk. Bő, forró olajban aranyszinüre kisütjük.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...