A csibefasirt nagyon jó.kellemes izeivel nálunk befutó lett.
Hozzávalók:
40 dkg darált csirkemell
3 db zsemle
1 fej vöröshagyma
só
1 tojás
1 csokor petrezselyem
bors
10 dg sajt
2 dl tej
olaj a sütéshez
Elkészités:
Én zsemle helyett zsemlemorzsát használok, ezért kb. három zsemlének megfelő morzsát áztattam meg a tejben, jól elkevertem, ha szükséges lenne kinyomkodom, és egy tálba teszem. A hagymát nagyon finomra vágom és megpárolom pici olajon, a megmosott perzselyemet összevágjuk. Ezután a sajt kivételével mindent jól összekeverünk, előtte izlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha túl lágy a massza, zsemlemorzsával korrigáljuk. A sajtból kis kockákat vágunk, a masszából gombócokat formázunk vizes kézzel, és mindegyik közepére egy kis kocka sajtot teszünk. Bő, forró olajban aranyszinüre kisütjük.
No comments:
Post a Comment