A fekete bab igen finom. Önmagában, salátának, vagy húskörettel eszik Mexicóban, Indiában és még sok más helyen.
Fekete bab ahogy
Mexicóban vagy Kubában készitik:
1 közepes doboz fekete bab konzerv
1 kisebb hagyma, összevágva apróra
1 fokhagyma gerezd pépesitve
1 evőkanál vágott
cilantro (koriander levél)
Negyedkanál
cayenne bors, helyettesithető erős paprikával, és a mennyiség
izlés szerint variálható
só izlés szerint
A hagymát picit
megpárolom, majd a tört fokhagymával átmelegitem. Ráteszem a babot és
a többi füszert, izlés szerinti sót és erős paprikát,
átmelegitem és forrón tálalom. Ha a tetejére reszelünk sajtot,
még finomabb lesz.
Megjegyzés:A cayenne bors nem bors, hanem csipős paprika füszerként használt durvára örleménye.
No comments:
Post a Comment