Sunday, November 25, 2012

FEKETE BAB , FRIJOLES NEGROS

 


A fekete bab igen finom. Önmagában, salátának, vagy húskörettel eszik Mexicóban, Indiában és még sok más helyen.


Fekete bab ahogy Mexicóban vagy Kubában készitik:

1 közepes doboz fekete bab konzerv
1 kisebb hagyma, összevágva apróra
1 fokhagyma gerezd pépesitve
1 evőkanál vágott cilantro (koriander levél)
Negyedkanál cayenne bors, helyettesithető erős paprikával, és a mennyiség izlés szerint variálható
só izlés szerint
A hagymát picit megpárolom, majd  a tört fokhagymával átmelegitem. Ráteszem a babot és a többi füszert, izlés szerinti sót és erős paprikát, átmelegitem és forrón tálalom. Ha a tetejére reszelünk sajtot, még finomabb lesz.
Megjegyzés:A cayenne bors nem bors, hanem csipős paprika füszerként használt  durvára örleménye.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...