Saturday, November 24, 2012

REGGELI KIFLI

Nagyon finom,  aránylag hamar elkészül. Én, enyhén  füstölt sajttal töltöttem meg, de legközelebb a sajt alá egy kis krémsajtot, teszek, mert úgy teljesebb lesz. Persze sok minden egyébbel is lehet tölteni, fantázia kérdése.A reggeli kiflit kenyérsütőgéppel dagasztottam, majd sütőben megsütöttem. Ideális iskolás gyerekek uzsonnájának.

Hozzávalók: 36o ml. viz
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor, barna is lehet
10 dkg. puha vaj
3 evőkanál tejpor
1 tojás
60 dkg normál  liszt
1 teáskanál száritott élesztő
1 tojás a lekenéshez





A vizet öntsük  a kenyérsütő tartályába, majd a többi anyagot is, és állitsuk dagasztó programra. Ha lejárt a program vegyük ki a tésztát és lisztezett deszkán gyúrjuk át, majd vágjuk ketté, és hagyjuk 5 percet pihenni.
A tepsibe tegyünk sütőpapirt, kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra, ( US 400 ).
A két tészta egyikét nyújtsuk ki, méghozzá köralakúra. és vágjuk 8  felé, majd töltsük meg, és a szélesebb részén kezdjük felcsavarani, mint a hagyományos kiflit. A másik tésztadarabbal úgyanigy járjunk el és igy 16 db. kiflink lesz.
Kenjünk meg tojással és 20 percig pihentessük, és 20-25 percig süssük mig aranybarna nem lesz.

Forrás: Ellen A. Harrich Kenyérsütés géppel.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...