Wednesday, July 26, 2017

SZEZÁMMAGOS MÉZES CSIRKE



Hozzávalók:

1 db csirkemellfilé


A bundázáshoz:

9 evőkanál  liszt


1 evőkanál olaj


2 db tojás


1 csipet só


1-1,5 dl víz


½ csomag sütőpor


A mázhoz:


 kb. 10 dkg ketchup


csiliszósz vagy  chilipehely  ízlés szerint


2 evőkanál  méz


3-4 evőkanál szezámmag




A csirkemellet kisebb kockára vágjuk, és megsózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor), és a vízzel felöntve sűrű masszát készítünk belőle.  ( A palacsinta tésztjánál sűrűbb legyen)

Ügyeljünk arra, hogy csomómentes legyen, ezért habverővel keverjük




A mázhoz a ketchupot, a mézet, a csilit és a szezámmagot egy kisebb edényben összekeverjük és a tűzhelyen összemelegitjük állandó kevergetés közben.

A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd bő, forró olajban kisütjük. (Amikor a húskockát beletesszük a bő, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje.

A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük papirtörlőn és utána a mázba forgatjuk, majd tálra szedjük őket.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...