Wednesday, April 18, 2018

TÖLTÖTT TOJÁS KARCSÚSITVA

Húsvétkor nem ettünk töltött tojást, de most bepótoljuk. A tavaszi alakbarát elképzeléseinket betartva 
készitettem picit karcsúsitva a receptet.





Hozzávalók:
4 tojás
kb. 1,5 dl tejföl
mustár

örölt bors
pici porcukor


Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük, és teljesen kihűtjük, majd meghámozzuk, kettévágjuk. A sárgájukat óvatosan kiemeljük
A tojássárgákat kikeverjük  a mustárral, egy negyed teáaskanál porcukorral ízesítjük, majd összedolgozzuk a tejföllel, sóval, borssal. Egy tálra mosott és teljesen lecsöpögtetett zöldsalátát teszünk, majd rá helyezzük a félbevágott tojásfehérjéket..


Az elkészült  tojássárgás masszát nagy kanállal visszatesszük a félbevágott tojásfehérjékbe és hütőbe tesszük megszilárdulni. Miután nem tartalmaz sem krémsajtot, sem sajtot, sem vajat, sem majonézt, ezért  sokkal puhább, mint a megszokott töltött tojás. Ennek ellenére igazán finom, friss tavaszi vacsora lett belőle.
A tojássárgákat ízesíthetjük sűrített paradicsommal, apróra vágott zöldfűszerekkel és még sok minden mással is.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...