Wednesday, May 30, 2018

CUKKINIS, JUHTÚRÓS QUICHE



A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg hideg vaj, felkockázva
csipet só
3-4 evőkanál jéghideg víz

Töltelék
2 cukkini
200 g juhtúró
2 tojás
só, bors izlés szerint
olívaolaj
petrezselyem apritva
só, bors
reszelt sajt (elhagyható)


A hideg vajat vágjuk kockákra, és adjuk a liszthez, majd gyors mozdulatokkal morzsoljuk szét a lisztben. Tényleg gyorsan kell dolgoznunk, hogy ne melegedjen át a vaj. (Késes betétű robotgéppel pillanatok alatt kész ) Adjunk hozzá 3-4 evőkanál jéghideg vizet, és dolgozzuk a tésztát egyneművé.

Tegyük két sütőpapír közé a tésztát , és nyújtsuk lapos, kerek korong formára, majd tegyük minimum fél órára pihenni a hűtőbe. A sütőt kapcsoljuk 200˚C-ra Közben a cukkinit szeleteljük fel egész vékony karikákra. Egy tálba a tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt cukkinit  és a  juhtúrót. Ha szükséges sózzuk (ez általában nem kell, mert a juhtúró is sós!), borsozzuk meg, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd keverjük össze az egészet.



A tészta korongot vegyük ki a hűtőből, nyújtsuk akkorára, hogy egy kb. 24 cm átmérőjű piteformát ki lehessen bélelni vele. Alaposan nyomkodjuk a tésztát a formához, és az oldaláról lelógó felesleget vágjuk le. A tésztára, öntsük rá a cukkinis keveréket, ha szükséges szórjuk meg reszelt sajttal , és süssük 35-40 percen keresztül, míg aranybarnára sül.







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...