A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg hideg vaj, felkockázva
csipet só
3-4 evőkanál jéghideg víz
Töltelék
2 cukkini
200 g juhtúró
2 tojás
só, bors izlés szerint
olívaolaj
petrezselyem apritva
só, bors
reszelt sajt (elhagyható)
Tegyük két sütőpapír közé a tésztát , és nyújtsuk lapos, kerek korong formára, majd tegyük minimum fél órára pihenni a hűtőbe. A sütőt kapcsoljuk 200˚C-ra Közben a cukkinit szeleteljük fel egész vékony karikákra. Egy tálba a tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt cukkinit és a juhtúrót. Ha szükséges sózzuk (ez általában nem kell, mert a juhtúró is sós!), borsozzuk meg, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd keverjük össze az egészet.
A tészta korongot vegyük ki a hűtőből, nyújtsuk akkorára, hogy egy kb. 24 cm átmérőjű piteformát ki lehessen bélelni vele. Alaposan nyomkodjuk a tésztát a formához, és az oldaláról lelógó felesleget vágjuk le. A tésztára, öntsük rá a cukkinis keveréket, ha szükséges szórjuk meg reszelt sajttal , és süssük 35-40 percen keresztül, míg aranybarnára sül.
No comments:
Post a Comment