Sunday, November 6, 2022

DARAGALUSKA/ Grizgaluska

 Családi kedvenc levesbetét, amit a húsnélküli zöldséglevesben is szívesen fogyasztunk.

A finom "rezgős" galuska titka, hogy nem szabad keményre készíteni, mert a benne levő gríz, pár perc állás után úgyis megdagad, ahogy felszívja a nedvességet.

A daragaluskát én mindig külön edényben főzöm, mert ha a már elkészült levesbe tenném, hamarosan az egészet felszívná. Tálaláskor először a daragaluskákat teszem a tányérba és rámerem a forró levest.



Hozzávalók:

1 nagyobb tojás

3 evőkanál étolaj

őrölt szerencsedió

vágott petrezselyem

kb. 6 evőkanál búzadara.

só, 

1 erőleves kocka



Elkészités:

 Kb .másfél liter vizet tegyünk fel a tűzhelyre melegedni, tegyünk bele egy erőleves kockát. Amíg forrni nem kezd készítsük el a daragaluskát.

Üssük fel a tálba a tojást, tegyük bele az olajat, a sót, szerecsendiót, vágott petrezselymet és keverjük össze. 

Most a búzadara jön. Csak annyit tegyünk bele, hogyha felemeljük a kanalat leessen a massza róla.

Tegyük félre,  pár percre, hogy a búzadara megdagadjon.

Ha a víz forrni kezd, kis vagy  evőkanállal galuskákat szsaggatunk a  forró vízbe.  Csökkentve a forrást, várjuk meg míg mindegyik a felszínre jön.  Pár percig hagyjuk így, majd szürőkanállal vegyük ki a tányérokra, rákanalazva a már elkészített forró levest.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...