Monday, September 9, 2024

SÁRGABARACKOS CSOKIS LEPÉNY


Ez a lepény nagyon finom, érdemes elkészíteni. Kevés hozzávaló. kevert tészta, nem sok munka. Könnyű, finom, krémes a sárgabarackkal megkoronázva pedig szuper. A felezett barackokba apró  mandula hasábokat tettem.



Hozzávalók:

 25 dkg. sárgabarack

25 dkg liszt

1 teáskanál  sütőpor

5 dkg. kakaópor

20 dkg vaj/margarin

20 dkg porcukor

5 tojás

pici só

......................

Amit kihagytam:

15 dkg porcukor ( a tojásfehérjéhez )

4 tojás fehérje




A sárgabarackokat megmosom megfelezem, és ha nagyon puhák szitán lecsöpögtettem, hogy a nedvesség eltávozzon.

A puha vajat nagyon habosra keverem porcukorral.

Egyesével  hozzáadjuk a tojássárgákat, majd  az 1 db egész tojást. Apránként hozzátesszük a lisztet, kakaót, sütőport, sót. Ha szükséges 1-2 kanál vizt, tehetünk hozzá.




Közepes méretű tepsit vajjal és liszttel, vagy sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát.

Én eltértem Limara receptjétől és a sütemény tetejére nem  tettem rá a a receptben leírt a tojásfehérjéből és cukorral készített rácsozatot, mert mi nem szeretjük a sok cukrot.

A félbevágott sárgabarackokat ráhelyeztem a kakaós masszára és 180 fokon 18-20 percig sütöttem,

Ha elkészült és kissé  savanykásnak érzem a lepényt  porcukorral megszórom.







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...