Hozzávalók:
15 dkg margarin
18 dkg cukor
18 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1 csomag vaniliás cukor
1 db. tojás
10 dkg apritott csokoládé
A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaniliás cukrot és a tojást. A liszttel elkeverjük a sütőport, a sót, és a margarinos keverékhez adjuk, majd összedolgozzuk. A végén pedig hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét. Nagyalakú tepsibe sütőpapirt teszünk, melyre fagylaltos kanállal kupacokat alkotunk, egymástól távol, mert sütés közben szétlapulnak.
Kb. 10 perc alatt megsül, de ha a széle barnul akkor már kész.A sütőből kivéve óvatosan vegyük le a sütőpapirt. Kihülés közben megszilárdul és ropogós lesz.
No comments:
Post a Comment