Saturday, January 18, 2014

KARIBI KEKSZ

A keksz ropogós, mutatós, könnyen csomagolható, kirándulásra kitünő.   A gyerekek örömmel veszik, ha bevonjuk őket  az  elkészitéséhez.





Hozzávalók:
30 dkg liszt
 22 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
2 evőkanál világos barna cukor
1/4 teáskanál só
kb. 10 dkg száritott trópusi gyümölcs keverék
lehet ananász, mangó stb. apróra vágva



Keverőgépben összekeverjük a vajat, a cukrot és  a sót, amig krémes nem lesz. A lisztet kanalanként adjuk hozzá, miközben folyamatosan keverjük. A keverőtálat vegyük le a gépről, a száritott összevágott gyümölcsöt kanállal keverjük a masszához, majd a keverőtálból egy fólialapra boritsuk ki a tésztát, majd henger alakúra formáljuk és becsomagoljuk. Egy órára tegyük a hütóbe, hogy megkeményedjen.
A hütőből kivéve vágjuk kb 1 cm-esre és tegyük sütőlapra, ne szorosan egymás mellé, mert sütés közben megnő. 150 fokon süssük, 20-25 percig, illetve addig amig a széle barnulni nem kezd. Ha megsül tegyük rácsra, hogy kihüljön.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...