A mélyhütőben árválkodott egy zacskó zöldbab, még nyárról, igy gondoltam felhasználom.
A sült zödbab nemcsak köretnek kiváló, hanem önmagában, fokhagymás yoghurttal is nagyon jóizü.
Az már csak hab a tortán, hogy elkészitése egyszerü.
Hozzávalók: kb. 1/2 kiló fagyasztott zöldbab
kb. 2 evőkanál olaj
1 evőkanál vaj
1 gerezd fokhagyma pépesitve, és kettőt használtam fel
só
örölt bors
1 bő teáskanál curry por ( én Madras curryt használtam )
1/2 teáskanál chili pehely, vagy izlés szerinti
A hütőből kivéve hagyjuk 5 percig felengedni a zöldbabot.
Majd egy tálba öntöm azokat és jól összekeverem a hozzávalókkal, úgy, hogy a keverék befedje a babokat. Sütőpapiros tepsibe helyezem és 200 fokon kb 15 percig sütom.
No comments:
Post a Comment