Thursday, January 23, 2014

SÜLT CURRYS ZÖLDBAB

A mélyhütőben árválkodott egy zacskó zöldbab, még nyárról, igy gondoltam felhasználom.
A sült zödbab nemcsak köretnek kiváló, hanem önmagában, fokhagymás yoghurttal is nagyon jóizü.
Az már csak hab a tortán, hogy elkészitése egyszerü.


Hozzávalók: kb. 1/2 kiló fagyasztott zöldbab
                       kb.   2 evőkanál olaj
                       1 evőkanál vaj
                       1 gerezd  fokhagyma pépesitve, és kettőt használtam fel
                        só
                       örölt bors
                      1 bő teáskanál curry por ( én Madras curryt használtam )
                      1/2 teáskanál  chili pehely, vagy izlés szerinti



A hütőből kivéve hagyjuk 5 percig felengedni a zöldbabot.
Majd egy  tálba öntöm azokat és jól  összekeverem a hozzávalókkal, úgy, hogy a keverék befedje a babokat. Sütőpapiros tepsibe helyezem és 200 fokon kb 15 percig sütom.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...