Friday, February 14, 2014

SAJTTORTA, MARADÉK MORZSÁBÓL

Amikor süteményt sütök, mindig adódik egy kis sütemény maradék a tepsi alján, miután felvágom és kiszedem belóle a kész süteményt. Ezeket a kis sütimaradékokat illetve morzsát össze szoktam gyüjteni és lemélyhúteni.
Amikor már több  morzsás nylonzacskót látok a hütőben, akkor jön a kérdés mi legyen ezekkel? Nos, igy született meg a sajtorta, melynek alapját most nem bolti keksz, hanem a maradék, lepotyogott sütimorzsa képezte. Nagyon finomra sikeredett.





Hozzávalók:

Az aljhoz
kb. 35 dkg sütimorzsa
10 dkg vaj




Töltelékhez
1/2 kg tehéntúró
25 dkg mascarpone
1 csomag vaniliás cukor
izlés szerint porcukor, én kb 5 evókanállal használtam fel
megmosott citrom héja reszelve
1 csomag vaniliás pudingpor
3 tojás

A süteménymorzsát egyneművé darálom. 26 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapirral beboritom, és erre egyenletesen elosztom a megdarált morzsát, és kissé lenyomkodom. A felolvasztott vajjal egyenletesen meglocsolom, atán pedig elkészitem a krémet.
A túrót a mascarponéval habosra keverem, beleteszem a porcukrot, a lereszelt citromhéjat, a vaniliás cukrot és a pudingport. Párat keverek rajta a géppel, majd hozzáadom a tojásokat és ismét átkeverem, majd
a morzsás alapra öntöm. 160 fokon 40 percig sütöm.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...