Amikor már több morzsás nylonzacskót látok a hütőben, akkor jön a kérdés mi legyen ezekkel? Nos, igy született meg a sajtorta, melynek alapját most nem bolti keksz, hanem a maradék, lepotyogott sütimorzsa képezte. Nagyon finomra sikeredett.
Hozzávalók:
Az aljhoz
kb. 35 dkg sütimorzsa
10 dkg vaj
Töltelékhez
1/2 kg tehéntúró
25 dkg mascarpone
1 csomag vaniliás cukor
izlés szerint porcukor, én kb 5 evókanállal használtam fel
megmosott citrom héja reszelve
1 csomag vaniliás pudingpor
3 tojás
A süteménymorzsát egyneművé darálom. 26 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapirral beboritom, és erre egyenletesen elosztom a megdarált morzsát, és kissé lenyomkodom. A felolvasztott vajjal egyenletesen meglocsolom, atán pedig elkészitem a krémet.
A túrót a mascarponéval habosra keverem, beleteszem a porcukrot, a lereszelt citromhéjat, a vaniliás cukrot és a pudingport. Párat keverek rajta a géppel, majd hozzáadom a tojásokat és ismét átkeverem, majd
a morzsás alapra öntöm. 160 fokon 40 percig sütöm.
No comments:
Post a Comment