Thursday, February 27, 2014

PISKÓTAGOLYÓ

Sütöttem már tepsiben is, de most újszerü formába tettem. A vaj miatt nem szárad ki, másnap is finom.



Hozzávalók:
20 dkg vaj felolvasztva
5 tojás
1 cs. vaniliás cukor
20 dkg porcukor
18 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 citrom leve
pici só
durvára vágott dió, alma, száritott gyümölcs stb.




A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. Az öt tojás sárgájához pici sót adunk, a vaniliás cukorral és a 20 dkg porcukorral habosra keverjük majd hozzáadjuk a kihűlt olvasztott vajat és tovább keverjük Most a csomag sütőport és a citrom levét adjuk a tésztához, aztán a lisztet és jól kikeverjük ismét. Most tegyük bele a vágott diót vagy aszalt gyümölcsdarabokat, a  legvégén hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket és vigyázva  összekeverjük vele a tésztát.
Tetejére almadarabokat, cukros fahéjat, reszelt csokit  és sok mást tehetünk, fantáziánk szerint.
Kivajazott, belisztezett közepes tepsiben, előmelegitett sütöben 200 fokon kb 20 percig  süssük
Egy gombóc fagylattal a legfinomabb.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...