Monday, February 17, 2014

ILLATOS CSIRKE, HÉTFŰSZERREL

Egy finom vacsora illatos, fűszeres csirkével?   Igen, mert percek alatt elkészül, és az illata............

A kinai hétfüszerkeverék a következőket tartalmazza:
  - fahéj
- csillagánizs
- szegfűszeg
- édeskömény
- szecsuáni bors
- gyömbér
- kardamom





Hozzávalók 2 személyre

1 nagyobb csirkemell
1 csokor újhagyma
1 db chili  vagy erős paprika
1 fej hagyma
1 nagyobb sárgarépa
2 kisebb cukini
 1 kiskanal reszelt gyömbér 
2 fokhagyma
1 teáskanál kinai hétfűszer




Elkészités:

A csirkemellet vékony kicsi szeletekre vágjuk. Az újhagymát kissé ferdén vágjuk fel a zöldjével együtt.
A sárgarépát és a cukinit előbb lapokra majd vékonyra  kb. ceruzavastagságura vágjuk. A chilit vagy paprikát felkarikázzuk, előtte a magját eltávolitjuk, a paprika ereit attól függően vegyük ki vagy hagyjuk a helyén , hogy mennyire szeretjük a csipös izeket.

A csikokra vágott csirkét tegyük wokba vagy serpenyőbe kis olajjal és piritsuk, amig fehérré nem válik a hús,  locsoljuk meg kevés szójaszósszal. Külön edényben pároljuk meg a sárgarépát kis vizben.
Az elősütött csirkéhez adjuk hozzá a zöldeket, a gyömbért, a szétnyomott fokhagymát, az összevágott újhagymát, paprikát és az előzőleg megpárolt sárgarépát és addig piritsuk, amig a zöldség üvegszerű lesz. Adjuk hozzá egy teáskanálnyi hétfűszert, ( ajánlatos apránként hozzáadni, és közben megkóstolni)  melegitsük  jól össze, ha szükséges  még sózzuk meg, és már tálalhatjuk  is ezt a pompásan illatozó finomságot.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...