Friday, February 21, 2014

SPENÓTOS SZARVACSKA,FÜSTÖLT SAJTTAL

A szigorúan kritikus gyerekek kedvence lett, könnyü és nagyon finom.
A pipette regate vagy szarvacska tésztát azért választottam, mert jóizű és a szósz nagyon jól megtapad rajta.



Hozzávalók; 1/2 kg friss spenót
                     fél zacskó pipette regate vagy más tészta
                    1 közepes vöröshagyma
                    2 fokhagyma gerezd
                     bacon
                    1 kis doboz főzőtejszin,
                    1 pupózott teáskanás kukorica keményitő
                    só
                    bors




A spenótot jól megmosom és szárával együtt kissé megfőzöm. Utána lecsepegtetem, ha kissé kihűlt,  késsel összevágom.
A vöröshagymát apróra vágom és a kis kockákra vágott baconnel együtt megpiritom, ha kész ráteszem az összenyomott fokhagymát egyet forgatok rajta majd hozzáadom  a spenótot , só, bors izlés szerint majd ráöntöm a  kukorica keméyitővel elkevert tejszint és átmelegitem. Közben a tésztát az előirás szerint megfőzöm, a szószba beleforgatom, ha szükséges a tészta főzővizéból még pótolom a felszivott nedvességet. Tálalásnál reszelt füstölt sajttal megszórom.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...