Meggyes, csokis és habos. Mi kell még? Percek alatt elkészülő gyors édesség mely valóban álomfinom.
Hozzávalók:
1/2 üveg meggybefőtt
1 kávéskanál kukorica keményitő
őrölt fahéj
5 dkg keserű csokoládé 70%
2-3 evőkanál porcukor
2 dl cukrászhab
Elkészités:
Az üveges meggybefőtt felét a levével együtt edényben felmelegitjük és hozzáadunk 1 kávéskanál kukorica keményitőt és állandó kevergetés mellett addig melegitjük amig sűrűvé nem válik.Tegyük félre kihűlni.
A csokoládét a cukorral melegitsük össze a mikróban, keverjük egynemüvé. A cukászhabot keményre felverjük, majd üvegpohárba rétegesen tegyünk, egy réteg meggyet, rá a csokoládét majd a tejszinhabot. Tetejét diszitsük durvára vágott dióval, citromfűvel.
No comments:
Post a Comment