Wednesday, March 12, 2014

LÉGIES ÉS HABKÖNNYŰ TÚRÓGOMBÓC

Évek óta nem készitettem, túrógombócot de most eszembe jutott, és a tettek mezejére léptem.
Nagy hiba volt, hogy ennyi időt kihagytam, mert  igen -igen finom.


Hozzávalók:

50 dkg túró
3 tojás
2 dl búzadara
2 evőkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
csipet só



Elkészítés:

Áttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összekeverjük a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet sót adjunk hozzá, tegyük félre akár 3-4 órát is, hogy megdagadjon a benne lévő búzadara.

Majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük.  5 perc körülbelül,, mig feljőn a viz tetejére, de nézzünk meg egyet kettévágva, hogy megfőtt-e.

A zsemlemorzsát ekkor megpirítjuk az olajon világos  aranybarna színűre, és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat belehempergetjük.

    Tálalhatjuk édesitett tejföllel, gyümölcs lekvárral, borkrémmel stb.
    A receptet  Horváth Ilona 1986-ban kiadott  könyvében találtam.

    No comments:

    Post a Comment

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...