Wednesday, April 9, 2014

CSICSERIBORSÓ CURRY- CHOLE

Szeretnivalóan izletes,  kellemesen
füszeres  indiai egytál étel, mely hamar elkészithető.

Hozzávalók
1 doboz csicseriborsó konzerv
1 lila hagyma
kevés olaj
kis darab gyömbér
1 erős zöldpaprika felvágva
25 dkg friss spenót
2 közepes burgonya
3  db közepes paradicsom
2 gerezd fokhagyma összenyomva
1 teáskanál turmeric vagyis kurkuma
1 teáskanál garam masala
római kömény,izlés szerint

kb. 2 dl görög yoghurt

Elkészités

Az apróra vágott hagymát az olajon pároljuk meg. A burgonyát megtisztitás után nagyon apró kockákra vágjuk fel és tegyük a hagymára, kevés vizzel és fedő alatt pár percig pároljuk meg.
Ezután adjuk hozzá a  megmosott spenótot, a zöldpaprikát, a fokhagymát, a füszereket, a gyömbért és a négybe vágott, hámozott paradicsomokat és a lecsöpögtetett csicseriborsót. Keverjük össze és fedő alatt addig pároljuk, mig a hozzávalók megpuhulnak. Végezetül keverjük hozzá a yoghurtot, és szórjuk meg koriander zölddel. Párolt rizs vagy indiai naan kenyér illik hozzá.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...