Hozzávalók
50 dkg tehéntúró
8 evőkanál cukor
2 dl. telfől
3 evőkanál bűzadara
2 evőkanál rétesliszt
1 csomag sütőpor ( 15.5 g)
2 csomag vaniliás cukor
5 tojás
Elkészités:
A tűrót egy evőkanállal nyomkodjuk csak szét, mert itt az a lényeg, hogy a tűró kissé darabos maradjon.
Az 5 tojást válasszuk ketté, a habjából verjük kemény habot, a sárgákat tegyük félre.
A sütőt melegitsük elő.
A túrót, a cukrot, a grizt, a lisztet, a sütőport és a vaniliás cukrot jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és atkeverjük vele, majd a tojások sárgáját keverjük bele és legvégül a kemény tojásfehérje habot.
Kivajazott, kilisztezett közepes méretű sütőbe öntjük és az előmelegitett sütőben 45 percig 18o fokon süssuk meg.
Várjuk meg mig kihűl. aztán szeleteljük.
Langyosan a legjobb, de hidegen sem fog sokáig a tányéron árválkodni.
No comments:
Post a Comment