A másik, ami kimaradt a receptből az a babpaszta volt. Yakhús és babpaszta nélkül is nagyon jóizü lett és elkészitése sem volt bonyolult.
Marináláshoz
1 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
vagy száraz sherry
1 evőkanál
kukoricakeményitő
Hozzavalók
kb. 34 dkg csirkemell vékony
csikokra vágva
2 evőkanál olaj
száritott chili pehely, izlés szerint
2 evőkanál pépesitett
fokhagyma
4 szál újhagyma
zöldjével együtt kb 2 cm es darabokra vágva
Egy kaliforniai vagy másfajta piros paprika kb.fele része vékony hosszúkás csikokra vágva
1 evőkanál
hoisin szósz
Először készitsük el a
marinálót. Egy mély tálba tegyük a kétfajta szójaszószt a
rizsecetet és a kukoricakeményitőt és jól keverjük össze.
A csirkehúst vágjuk
vékony csikokra és tegyük a marináló folyadékba, keverjük
össze és hagyjuk állni 10 percig.
Melegitsük fel nagyon a wokot vagy serpenyőt és tegyünk bele 2 evőkanál olajat és egyenletesen oszlassuk el benne.
Tegyük a wokba először az átnyomott fokhagymát és pár másodpercig süssük persze kevergetés közben, hogy kiadja az illatát
Ezután tegyük bele a húst és piritsuk fehéredésig 3-4 percig, majd adjuk hozzá a zöldhagymát ,a paprikát, és a hoisin szószt és még pár percig kevergetve süssük. Melegen tálaljuk.
No comments:
Post a Comment