Saturday, May 10, 2014

SHANGRI-LA CSIRKE

Kina meséses szép, Yunnan tartományából való a következő étel. Martin Yan receptjén annyit változtattam, hogy nem a videón is látható hegyi yak húsból vagy marhából készitettem, mert ezek beszerzése némileg bonyolult lett volna, hanem csirke lett a felhasznált hús.
A másik, ami kimaradt a receptből az a  babpaszta volt. Yakhús és babpaszta nélkül is nagyon jóizü lett és elkészitése sem  volt bonyolult.

Marináláshoz
1 evőkanál  világos szójaszósz
1 evőkanál  sötét szójaszósz
1 evőkanál rizsecet vagy száraz sherry
1 evőkanál kukoricakeményitő





Hozzavalók
kb. 34 dkg csirkemell vékony csikokra vágva
2 evőkanál olaj
száritott chili pehely, izlés szerint
2 evőkanál pépesitett fokhagyma
4 szál újhagyma zöldjével együtt kb 2 cm es darabokra vágva
Egy kaliforniai  vagy másfajta  piros paprika kb.fele része vékony  hosszúkás csikokra vágva
1 evőkanál hoisin szósz

Hoisin szósz
Az édes és pikáns mártás fermentált általában szójababból, lisztből, cukorból, ecetből, vízből, fűszerekből, fokhagymából és szárított csilipaprikából készül. Fűszeres ízű, enyhén édeskés, ragacsos sötét színű szósz.


Először készitsük el a marinálót. Egy mély tálba tegyük a kétfajta szójaszószt a rizsecetet és a kukoricakeményitőt és jól keverjük össze.

A csirkehúst vágjuk vékony csikokra és tegyük a marináló folyadékba, keverjük össze és hagyjuk állni 10 percig.
Melegitsük fel nagyon  a wokot vagy serpenyőt és tegyünk bele 2 evőkanál olajat és egyenletesen oszlassuk el benne.
Tegyük a wokba először az átnyomott fokhagymát és pár másodpercig  süssük persze kevergetés közben, hogy kiadja az illatát
Ezután tegyük bele a húst és piritsuk fehéredésig 3-4 percig, majd adjuk hozzá a zöldhagymát ,a paprikát, és a hoisin szószt és még pár percig kevergetve süssük. Melegen tálaljuk.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...